‘Detacheren personeel biedt accountantskantoren extra inkomsten’

De aantrekkende vraag naar ervaren personeel in de accountancybranche biedt accountantskantoren kansen. Eigen personeel zou gedetacheerd kunnen worden bij opdrachtgevers tijdens rustige momenten. Het zorgt voor een extra vorm van inkomsten en daarnaast worden opdrachtgevers gesteund door kwalitatief goed personeel.

Dit stelt Rabobank in de Commercial Services Update van maart 2016. De bank reageert hiermee op berichten in de media over de aantrekkende markt voor interimmers in de financiële dienstverlening. Volgens de bank is flexibilisering een onmiskenbare trend in de zakelijke dienstverlening die de komende jaren nog duidelijkere vormen gaat krijgen.

Zeker voor financiële posities is de vraag momenteel groter dan het aanbod. Mediors en seniors zijn nodig om de groei van teams op te vangen. Door de toenemende vraag naar financiële specialisten met juiste opleiding is de verwachting dat de uurtarieven stijgen. Die stijging is nu deels te zien. Ook de eindmarkt financiële dienstverlening is bezig met een comeback. Voor compliance en risk-medewerkers is weer volop werk. Dit is niet alleen op interimbasis.

Gerelateerde artikelen