Deloitte keurt jaarcijfers Steinhoff wederom niet goed

Deloitte trekt wederom zijn handen af van de jaarcijfers van het noodleidende Zuid-Afrikaanse meubelconcern Steinhoff.

De accountant heeft 'niet genoeg fatsoenlijk boekhoudkundig bewijs verzameld' uit de cijfers van de beursgenoteerde keten en heeft daarom een vrijwaring van mening afgegeven, meldt Het Financieele Dagblad. Ondertussen lijdt het bedrijf dat statutair gevestigd is in Amsterdam, wederom een miljardenverlies. Volgens de gepresenteerde cijfers leed Steinhoff in de twaalf maanden tot en met september 2018 een verlies van 1,2 miljard euro. 

Lees ook: Steinhoff-bazen bliezen winsten op

Volgens Deloitte zijn er acht grote onzekerheden rond de meubelketen. Zo ziet de accountant onder meer onzekerheid over het voortbestaan van het bedrijf, over de rechtszaken die beleggers zijn gestart, over belastingen en over de toegang tot informatie.

Ook bij de jaarcijfers over 2017 gaf Deloitte te kennen zijn vingers er niet aan te willen branden. “We zien hier eigenlijk een complete oordeelsonthouding van de accountant. Dat is in Nederland vrijwel zonder precedent. Eigenlijk is de jaarrekening één hele grote rode vlag”, reageerde Joost Schmets van de VEB daar toen op in het FD.

Gerelateerde artikelen