Deloitte is de grootste

Deloitte is weer de biggest van de BigFour, zo blijkt uit de jaarlijkse survey, die laat zien dat de omzetten nog steeds groeien, ondanks – of dankzij - de strengere regelgeving.

Met alle fees opgeteld realiseerde Deloitte in 2014 een omzet van $34.2miljard, $248 miljoen meer dan PwC , zo stelt het jaarlijkse rapport van het International Accounting Bulletin .

De Big Four firma’s tezamen zijn goed voor 66% van de mondiale accountancy-markt. De achterstand van de grootste middelgrote dienstverlener, BDO, is in de afgelopen tien jaar alleen maar gegroeid, met meer dan 7 miljard dollar. “Een en ander betekent dat de interventies van toezichthouders en overheden, bedoeld om méér concurrentie te creëren en bevorderen, niet weerspiegeld worden in de financiële resultaten van de sector,” concludeert het rapport.

Na 1 januari 2016 dwingt de Europese Commissie ondernemingen tenminste een keer per tien jaar van accountant te wisselen. Ook zal het een controlerend accountant verboden zijn om naast die activiteiten ook nog adviserend actief te zijn voor diezelfde klant. Ook die regels zijn bedoeld om de concurrentie te vergroten, en om te voorkomen dat klant en leverancier te innige contacten onderhouden.

www.accountingweb.co.uk

Gerelateerde artikelen