Deloitte en IBM ontwikkelen samen Next Generation Risk Intelligence tools

Deloitte en IBM kondigen vandaag een nieuwe fase aan in hun langdurige samenwerking: ze gaan tezamen een reeks revolutionaire risk management (compliance) oplossingen op de markt brengen.
Het risico-landschap heeft de laatste jaren de nodige ontwikkelingen ondergaan, waardoor steeds striktere compliancy-eisen gesteld worden aan financiële instellingen en de behoefte aan professioneel risicomanagement alleen maar gegroeid is. De druk op organisaties om hun governance ook in termen van risico-voorbereiding aan te scherpen is groot, net als die van transparantie, concurrentiekracht en winstgevendheid. 
 
Tegelijkertijd heeft zich een technologische revolutie voorgedaan, met big data, analytics en ‘cognitive computing’, waardoor dieper en sneller inzicht in de situatie van nu en in mogelijk dreigende ontwikkelingen voor het grijpen lijken te liggen. 
Maar er zijn niet veel organisaties die al die mogelijkheden al gerealiseerd hebben, laat staan dat ze al die ‘kansen’ in één integrale en synergetische toepassing hebben kunnen samenvoegen. 
 
Deloitte en IBM zeggen nu samen dit soort toepassingen te ontwikkelen voor de financiële dienstverlening, waardoor zij ‘efficiënter dan ooit’ kunnen voldoen aan compliancy-eisen en monitoring van wat er rond risicomanagement gebeurt en gedaan wordt in de organisatie. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar interne gestructureerde gegevens, maar wordt ook  ongestructureerde informatie van binnen en buiten de organisatie meegenomen. Real time, zoals dat heet, en mét de optie om vanuit die data ook voorspellingen te doen. 
Gerelateerde artikelen