Deloitte blijft de grootste accountant

Net als in 2013 blijft Deloitte in 2014 het grootste accountantsnetwerk wanneer men kijkt naar de wereldwijde omzet. Vorig jaar zagen de 52 internationale accountantsnetwerken hun gezamenlijke omzet met zes procent stijgen, zo blijkt uit de IAB World Survey van het International Accounting Bulletin (IAB).

De 52 internationale accountantsnetwerken die zijn verwerkt in de IAB World Survey boekten vorig jaar een totale omzet van 181,7 miljard dollar. Deloitte bleef wat betreft de omzet net voor op PwC, zo blijkt uit de IAB World Survey van het (IAB). Vorig jaar had Deloitte een wereldwijde omzet van 34,2 miljard dollar. Dat is een krappe 248 miljoen dollar meer dan de omzet van PwC. EY, de nummer drie op de ranglijst, heeft een omzet van 27,3 miljard en KPMG staat met 24,8 miljard dollar op de vierde plaats.

Komend jaar

Het IAB voorspelt een competitie tussen Deloitte en PwC. PwC nam vorig jaar april het adviesbureau  Booz & Company over en zal het komende jaar naar verwachting meer omzet gaan genereren met dit bureau. Geopolitieke ontwikkelingen en economische onzekerheden zijn volgens het IAB de grootste bedreigingen dit jaar voor de internationale accountantsnetwerken

Gerelateerde artikelen