Definitieve update NBA-handreiking 1116 beschikbaar

De definitieve update van NBA-handreiking 1116 ‘Kader voor accountants bij de controle van de door pensioenfondsen in aanmerking genomen levensverwachting in verband met het beschikbaar komen van nieuwe relevante informatie’ is beschikbaar. Door het verschijnen van een nieuwe Prognosetafel AG2014 is de handreiking te geactualiseerd.

Er zijn slechts beperkte inhoudelijke wijzigingen aangebracht. De belangrijkste wijziging is aangebracht in bijlage 2: Questions and Answers.

Doel van de handreiking

Het doel van de handreiking is accountants te ondersteunen die pensioenfondsen controleren bij het beoordelen van de impact van de ontwikkelingen in levensverwachting. Het gaat om ontwikkelingen zoals opgenomen in prognosetafels en de keuzes die het pensioenfondsbestuur daarbij heeft gemaakt. Het belang hiervan kan groot zijn omdat de ontwikkelingen van de levensverwachting kunnen leiden tot materiële effecten op pensioenvoorzieningen.

Consultatiereacties

De consultatiereacties zijn beoordeeld en sommige reacties zijn verwerkt in de bijgewerkte handreiking. Deze reacties bevatten vooral tekstuele opmerkingen.
 
• NBA-handreiking 1116

Gerelateerde artikelen