De 30%-regeling voor uitgezonden personeel versobert

De regeling voorziet in bijna een derde onbelast loon en vergoedingen.

Over twee jaar gaat de overheid een stukje afknabbelen van de 30%-regeling voor personeel dat uitgezonden wordt naar het buitenland. Deze regeling houdt in dat werkgevers dertig procent van het loon vrijgesteld mogen vergoeden aan deze mensen die tijdelijk in het buitenland werken. Het gaat daarbij om het loon inclusief vergoedingen. Bewijsstukken aanleveren hoeft niet.

Het gaat specifiek om werknemers die worden uitgezonden naar landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en een aantal Oost-Europese landen, waaronder Polen, Roemenië, Bulgarije en  Tsjechië. Ook werknemers die worden uitgezonden om wetenschap te beoefenen of onderwijs te geven vallen onder de voorwaarden van de 30%-regeling.

Als tweede voorwaarde geldt s dat de werknemer gedurende een periode van twaalf maanden minimaal 45 dagen in het buitenland is. Voor de berekening van deze 45 dagen tellen uitzendingen van minder dan vijftien dagen niet mee.

In 2027 wordt deze regeling met drie procentpunten teruggeschroefd, dus naar 27 procent. Een overgangsregeling is er niet en er zijn geen uitzonderingen mogelijk. Ook voor werknemers die in voorgaande jaren al in het buitenland gestationeerd waren, geldt dan een versoberde vrijstelling van 27 procent.

Moet accountant arbeidsmigratie meenemen in risicoanalyse?

Gerelateerde artikelen