Data in standaard-containers?

Bedrijven zouden de lessen die zij in het scheepstransport geleerd hebben ook moeten toepassen op hun gegevenstransport, zo meent Irfan Khan, SAP's CTO voor ‘global customer operations’.

Het zou goed zijn als het bedrijfsleven een ‘standard shipping crate’ zou ontwikkelen om gegevens in te vervoeren buiten de organisatie en zeker naar het buitenland, zo zei Khan tijdens een recente Leaders-meet-innovation conferentie die SAP hield in Londen.

Alles gaat tegenwoordig om technologie en connectivity. We blijven maar meer en meer gegevens verzamelen en opslaan, en om die beter en effectiever te kunnen analyseren zou meer samenwerking in die opslag en het bijbehorend transport heel nuttig zijn en veel opstoppingen en vertragingen voorkomen. Zijn eigen gezin, aldus de CTO, had in één jaar meer dan 8 terabyte aan gegevens opgeslagen. En hij had de tijd niet om deze enorme berg data eens kritisch te bekijken of er niet wat weg kon. Bovendien was de informatie op allerlei manieren in allerlei formats opgeslagen.

En dat geldt evenzeer voor ondernemingen, waarschuwde Khan. Een oplossing is oiok daar standaardisatie – net als destijds eind jaren ’60 toen we de ISO-containerstandaard ontwikkelden. Die container zorgde voor een enorme groei en bloei van het monsiale vraqchtvervoer, en daarmee van de internationale handel.

www.computing.co.uk

 

Gerelateerde artikelen