Cybercriminelen ondermijnen ook al biometrie

Cybercriminelen blijken innovatiever dan de banken in het ontwikkelen van nieuwe technieken voor beveiliging van geldautomaten.

Veel banken kondigen trots aan dat zij werken aan betere beveiliging van hun geldautomaten, bijvoorbeeld via de vingerafdrukherkenning of irisscans. Intussen worden op het Darknet de eerste skimmers aangeboden, waarmee boeven uw vingerafdrukken kunnen stelen, en zijn tenminste drie bendes druk met het ontwikkelen van apparaten die de gegevens van handpalmlezers en irisscanners aftappen.

Experts van securitybedrijf Kaspersky Lab houden de communicatie over dergelijke ontwikkelingen op het Darknet zorgvuldig in de gaten, en waarschuwen nu dat het gevaar van dergelijke ‘geavanceerde’ oplossingen juist gelegen is in het feit dat u uw vingerafdruk, hartslagritme of iris niet kunt veranderen. Dus zodra boeven die eenmaal hebben weten te scannen, unt u er niet meer op vertrouwen als identificatie- en authenticatiekenmerk.

“Wees dus ook extra voorzichtig met uw nieuwe e-paspoort! Al dat gestolen wordt heeft de dief niet alleen uw document, maar ook uw digitale vingerafdruk. Daarmee hebben ze in feite uw hele identiteit gestolen. En kunnen die nog jaren misbruiken! ”

fstech

Gerelateerde artikelen