Crowe Foederer verwacht groeiversnelling

In 2021 heeft accountants- en advieskantoor Crowe Foederer een omzetgroei gerealiseerd van 8,5%. In 2022 zal deze groei, door een combinatie van autonome groei en reeds gerealiseerde overnames, versnellen naar 20-25%. 

Crowe Foederer heeft haar omzet in 2021 aanzienlijk zien groeien met 8,5% tot € 57,2 miljoen. Ook het aantal medewerkers is fors gegroeid van 448 ultimo 2020 naar 507 medewerkers per 1 januari 2022. De omzetstijging in 2021 is terug te zien bij al onze service lines waarbij de focus op onze HR- en IT-diensten terug te zien is in een sterke groei in het aantal nieuwe relaties.  

De vooruitzichten voor 2022 zijn eveneens veelbelovend. ‘Zo laat het eerste kwartaal 2022 wederom een autonome omzetgroei zien van 10% en is het aantal personeelsleden inmiddels gegroeid naar 550. Daarnaast dragen overnames zoals die van Personeelsdiensten Veghel (PDC) en CONTOUR accountants nog eens ruim 10% bij aan onze omzetgroei en een uitbreiding naar 620 medewerkers per 1 juni. Daarmee verwachten we dit jaar een totale omzetgroei te noteren van 20-25%’, zegt Johan Daams, CEO Crowe Foederer. 

‘Verbetering in omzet en aantal medewerkers is alleen te realiseren als voorwaarden zoals kwaliteit, medewerkerstevredenheid, medewerkers-ontwikkeling, de inzet van technologie en maatschappelijke betrokkenheid ook een duidelijke groei laten zien. Op al deze terreinen hebben we continue verbeterings-programma’s ingezet. Zo blijven we volop investeren in de kwaliteit en de borging van kwaliteit in onze dienstverlening. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een Learning & Development programma, dat in combinatie met een leiderschapsprogramma, voor al onze medewerkers in de 2e helft van 2022 wordt gestart. Technologische ontwikkelingen zoals de toepassing van Data Science oplossingen blijven eveneens speerpunten in onze dienstverlening, met de bewezen successen in onze audit en HR-praktijk. Ten slotte hebben we gekozen voor een vernieuwde aanpak inzake onze maatschappelijke betrokkenheid (MVO). Het hiervoor gekozen thema ‘Gelijke kansen’ wordt inmiddels breed gedragen door diverse lokale initiatieven en de landelijke samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport en IMC-weekendscholen.’ 

Crowe Foederer is een middelgroot accountants- en advieskantoor met 620 medewerkers en 8 vestigingen in groot Amsterdam (Amsterdam, Oostzaan, Lelystad) en Noord-Brabant/Limburg (Bladel, Roermond, Venlo, Venray en het hoofdkantoor in Eindhoven).