Crowdfunding in Nederland groeit naar 150 miljoen

Dit jaar is crowdfunding in Nederland gegroeid naar 150 miljoen. Dit betekent een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2015.

Dit meldt Fundwijzer.nl. In 2016 is tot nu toe een bedrag van € 140 miljoen aan financiering opgehaald door de Nederlandse crowdfunding platformen opgenomen op Fundwijzer. De Top 10 van alle platformen wist het grootste deel hiervan op te halen met in totaal ruim € 112 miljoen aan opgehaalde financiering. Met nog ruim een week te gaan en een beperkt aantal platformen dat niet opgenomen is op Fundwijzer is de verwachting dat de crowdfunding markt in 2016 uit komt op € 150 miljoen aan opgehaalde financiering.

Top 3

Het afgelopen jaar heeft het platform Collin Crowdfund het meeste financiering opgehaald. In totaal haalden zij met meer dan 140 projecten ruim € 31 miljoen aan financiering op. Hiermee wist Collin Crowdfund de koploper van vorig jaar, Geldvoorelkaar.nl, naar een tweede plek te verwijzen. Geldvoorelkaar.nl haalde in totaal € 25 miljoen aan financiering op middels haar platform door 220 projecten succesvol af te sluiten. Duurzaam Investeren maakt dit jaar de Top 3 compleet. Met 12 projecten wisten zij dit jaar € 11,7 miljoen aan financiering uit de markt te halen.

Gerelateerde artikelen