Crowdfundactie voor Zeeuws ziekenhuis levert 10 miljoen euro op

Zeeland Investments Beheer (ZIB) heeft middels de grootste crowdfundingactie voor de zorg in Nederland het streefbedrag van 10,6 miljoen euro opgehaald. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt voor de aankoop en revitalisatie van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen.
 

In totaal hebben 650 particulieren en zakelijke investeerders zich ingeschreven voor het project. Van hen komt 45 procent van Walcheren. Dertig procent van de deelnemers komt van buiten Zeeland. 
 

Deelnemers aan de crowdfundingactie kunnen investeren vanaf een bedrag van 2.500 euro of een veelvoud daarvan tot een maximum van 40.000 voor particuliere investeerders. Het opgehaalde bedrag vormt de helft van de 20 miljoen euro die benodigd is om de aankoop en verbouwing van het pand en de grond van de zorginstelling te financieren. Het resterende gedeelte wordt bancair gefinancierd.
ZIB is een beheerder van beleggingsfondsen en staat onder leiding van de Zeeuwse ondernemer Henk van Koeveringe. De ondernemer benadrukt dat geïnteresseerden zich nog steeds kunnen inschrijven. “Het is heel fijn dat ons streefbedrag is gehaald, maar hoe minder we bij de bank hoeven te lenen, hoe beter natuurlijk.”