Claim tegen grootaandeelhouder Fagron

De Amerikaanse farmaceut Perrigo dient een claim in tegen de partijen van wie het zijn Belgische branchegenoot Omega Pharma kocht. Daartoe behoort onder andere Marc Coucke, die ook grootaandeelhouder is van de in Amsterdam genoteerde toeleverancier aan apotheken Fagron.

Volgens de Amerikanen zou er jarenlang gesjoemeld zijn met de boekhouding van Omega Pharma. Het Belgische bedrijf zou onder meer bepaalde producten, die nog niet verkocht waren, wel als verkocht in de boeken hebben gezet. Daardoor zagen de cijfers er mooier uit dan ze in werkelijkheid waren.

Perrigo voelt zich misleid omdat het al honderden miljoenen euro's moest afboeken op de waarde van Omega Pharma.

Het bestuur van Perrigo geeft in een toelichting op de kwartaalcijfers aan dat de claim nog voor het einde van het jaar zal worden ingediend. Al langer zong rond dat de Amerikanen circa 250 miljoen euro zouden eisen van Coucke en investeerder Waterland.

Bij Waterland is men niet verrast door het nieuws. “Het was al voor 99,9 procent zeker dat die claim er zat aan te komen", aldus een woordvoerder. Het investeringsfonds vertrouwt op een goede afloop.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen