Cisco 2015 Midyear Security Report

Als u in redelijk kort bestek (35 pagina’s) een up-to-date overzicht zoekt van hoe hackers hun technieken voortdurend verfijnen, hoe u en uw klanten een coherente cybergovernance kunnen inzetten om een ‘integrated threat defense’ te realiseren, dan moet u zeker bovengenoemd rapport downloaden.
Want de vijand zit niet stil, integendeel. De security-industrie probeert wanhopig de hacking-industrie bij te houden, met als strategisch nadeel dat ze per definitie haast alleen kan reageren op wat de vijand nu weer verzint. ‘Security’ van data en netwerken is geleidelijk aan een van de grootste risico’s voor organisaties geworden – zo’n risico dat alleen je buurman treft, tot het je eigen onderneming verlamt of forse financiële en reputatieschade berokkent. 
 
Het Cisco 2015 Midyear Security Report beschrijft de laatste malware- en virusontwikkelingen, maar schetst ook hoe de toekomst er uit kan zien, en wat kleine en grote ondernemingen kunnen doen om zich optimaal voor te bereiden en te wapenen tegen cyber-ongevallen.
 
Het rapoort bestaat uit twee delen: één deel dat de resultaten van recente threat-research door Cisco met u deelt ( ‘malvertising’ had u daar al van gehoord?), en een tweede deel ‘Analysis and Observations’, waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd hoe belangrijk het is (wordt) om uw klanten te overtuigen dat uw en hun diensten en producten vertrouwd worden door de consument, en hoe u met een ‘cohesive cybergovernance framework’ van bedreigingen ook weer een kans kunt maken.
Gerelateerde artikelen