CIPFA moderniseert interne governance

Het Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA) vraagt de leden advies over vernieuwing en verbreding van zijn governance-structuur. Doel is te komen tot een nieuw flexibel en dynamisch governance systeem dat past bij een hedendaagse mondiale accountancy-vereniging.

De interne review van de governance binnen de CIPFA begon al in september van het vorige jaar. Verantwoordelijk is de Governance Review Working Party (GRWP), met als voorzitter de vroegere ‘president’ van de CIPFA, Sir Tony Redmond. De voorgestelde verbeteringen moeten een effectievere ondersteuning bieden voor de huidige en toekomstige strategie van het Instituut, zijn leden en studenten, zowel in het VK als daarbuiten. De leden wordt gevraagd om voor 13 maart as. hun mening te geven over de voorgestelde aanpassingen.

De bestaande governance-structuur is weliswaar robuust en past bij de huidige doelen en prioriteiten – maar een vereniging als de onze moet de leden duurzaam kunnen bijstaan, zegt Sir Tony. CIPFA trekt nu al meer buitenlandse dan Britse studenten – het governance systeem moet zich daaraan vloeiend aanpassen zonder de basis geweld aan te doen.

De belangrijkste suggesties :

  • Meer regio’s, ook en vooral buiten het VK

  • Meer regionale invloed via open verkiezingen

  • De functie van treasurer wordt vervangen door die van Junior Vice President

  • De ambassadeurstaken worden belegd bij een breder samengesteld ‘honorary team’

  • De nieuwe CIPFA board zal worden voorgezeten door de president, de Council door de vice-president. De executive board zal meer bevoegdheden krijgen.

Meer informatie via www.cipfa.org

Gerelateerde artikelen