Cijfers Sony verlaat door cyberaanval

De derdekwartaalcijfers van elektronicabedrijf Sony worden op een later moment gepresenteerd dan was gepland. Het bedrijf heeft door de cyberaanval van vorig jaar te veel schade opgelopen aan de boekhoudingssystemen om de publicatiedatum van 16 februari te halen.
De computers van Sony Pictures werden eind vorig jaar gehackt. Het gehele computernetwerk van het concern leed schade, waaronder ook de systemen die worden ingezet voor de boekhouding. Hierdoor kan de oorspronkelijke publicatiedatum van de derdekwartaalcijfers, die op 16 februari was gepland, niet gehaald worden. Dat maakte het elektronicabedrijf vrijdag bekend. 
Vertraging
De verwachting is dat veel applicaties, die gebruikt worden voor het berekenen van de kwartaalresultaten, tot begin februari niet zullen werken. Hoewel de kwartaalcijfers vertraging hebben opgelopen, zullen alle bedrijfsdata die wel op tijd beschikbaar zijn gewoon op 16 februari aan de markt gepresenteerd worden. 
Schuld
De Verenigde Staten beschuldigt Noord-Korea van de aanval. Het communistische land zou de verspreiding van de film ‘The Interview’, waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un belachelijk gemaakt wordt, geprobeerd hebben te dwarsbomen. Noord-Korea ontkent de aanval te hebben gepleegd. De verzekeraar van Sony vergoedt de schade van de cyberaanval, die geraamd wordt op 100 miljoen dollar, volledig. Hierdoor zijn geen kostenbesparingen van het bedrijf nodig. 
Gerelateerde artikelen