CFO’s wantrouwen eigen financiële data

Hoe dichter bij de cijfers, hoe kleiner het geloof in de data.

Bijna veertig procent van de CFO’s wereldwijd twijfelt aan de juistheid van de financiële data van de eigen onderneming. Gegevens over de cashflow worden gewantrouwd. Deze argwaan bemoeilijkt het vermogen van bedrijven om snel te reageren op ontwikkelingen.

Dat meldt BlakcLine op basis van een onderzoek dat ze heeft laten uitvoeren. BlackLine is een Amerikaans IT-bedrijf dat financiële software bouwt, met elf vestigingen over de wereld.

De ondervraagde 1300 topfinancials geven aan dringend behoefte te hebben aan betrouwbare financiële data waarmee ze real time inzicht hebben in de financiën. Maar hoe dichter bij de cijfers, hoe groter het ongeloof is. De helft van de senior financials op financiële afdelingen twijfelt aan de betrouwbaarheid van financiële data.

Ook vorig jaar gaven CFO’s al in grote getalen aan dat ze onvoldoende vertrouwen hadden in de informatie over de financiën van hun bedrijven. De respondenten maken zich zorgen over een nieuwe financiële crisis waar ze geen antwoord op hebben. Een vergelijkbaar aantal sappelt over cybersecurity. Nog eens bijna een kwart is bang dat nieuwe, disruptieve technologie hun organisaties zal ontwrichten.

 

Gerelateerde artikelen