CFO’s bezorgd dat topwerknemers bedrijf verlaten
Dat blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals. Andere belangrijke factoren voor werknemers om van baan te wisselen, zijn een betere balans tussen werk- en privéleven (16%), loopbaanontwikkeling (10%) en een betere bedrijfscultuur (10%).
Banenaanbod neemt toe
Nu de economie weer geleidelijk groeit, is de verwachting dat bedrijven in toenemende mate extra talent willen aantrekken. Dit zorgt ervoor dat het banenaanbod de komende maanden verder toeneemt. En met meer openstaande vacatures, wordt het voor werknemers ook steeds aantrekkelijker om op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Zo zegt 61% van de werknemers dat het waarschijnlijk is dat ze in de komende 12 maanden op zoek gaan naar een nieuwe baan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna zeven op de tien (66%) CFO’s en financieel directeuren zeggen bezorgd te zijn dat hun topwerknemers binnen de finance- en accountingafdeling het bedrijf zullen verlaten voor een andere uitdaging. Stephan Renken, Director Robert Half Nederland zegt hier het volgende over: “Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt en het aantal beschikbare banen toeneemt, beseffen bedrijven dat een strategisch retentieplan een hoge plaats verdient op de bedrijfsagenda en een doorslaggevende factor kan zijn om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden in de competitieve markt van vandaag.”
Loon is belangrijkste factor om van baan te veranderen
De factoren om van baan te veranderen lopen uiteen, maar voor Nederlandse werknemers staat een hoger salaris met stip op nummer één met 50% die zegt dat ze van baan veranderen voor een hoger salaris. Voor 16% van de Nederlanders is een betere balans tussen werk- en privéleven de meest bepalende factor in de beslissing om van baan te veranderen, gevolgd door loopbaanontwikkeling (10%), een betere bedrijfscultuur (10%), de relatie met de baas en/of andere collega’s (8%) en de geografische ligging (6%).