CFO Hein Schumacher wordt CEO van FrieslandCampina

De raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina wil Hein Schumacher per 1 januari 2018 benoemen tot CEO. Schumacher is momenteel CFO van FrieslandCampina.

Hein Schumacher volgt Roelof Joosten op die zijn functie als chief executive officer per 31 december 2017 zal beëindigen. Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Daarvoor werkte hij onder meer bij Heinz in zowel financiële als algemeen managementposities in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en China.

Roelof Joosten is sinds 1 juni 2015 chief executive officer van FrieslandCampina. In 2012 werd hij lid van de executive board en was hij als chief operating officer verantwoordelijk voor de business group FrieslandCampina Ingredients. Roelof Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina.

De centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina is advies gevraagd over de benoeming. Over de opvolging van Hein Schumacher zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.