CEA stelt geen criteria vast voor minimale doorlooptijd accountantsopleiding

De Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) heeft besloten geen criteria vast te stellen voor de minimale doorlooptijd van de opleiding alsmede voor vakken afzonderlijk. Dit zegt de commissie in haar definitieve standpunt over de voorstellen in het rapport 'In het publiek belang' om bindende criteria vast te stellen voor de minimale doorlooptijd van de opleiding en van vakken.

CEA heeft per brief van 20 november 2014 al gereageerd op de voorgestelde maatregelen van de NBA-werkgroep die zien op de opleiding en het onderzoek. CEA heeft toen aangegeven in 2015 nog terug te zullen komen op het voorstel van de werkgroep om bindende criteria vast te stellen voor de minimale doorlooptijd van de opleiding. Na nader onderzoek heeft CEA haar standpunt op dit punt nu bepaald.

CEA: ‘Alles overwegende heeft CEA besloten geen criteria vast te stellen voor de minimale doorlooptijd van de opleiding alsmede voor vakken afzonderlijk. CEA ziet dan ook geen aanleiding haar taken uit te breiden met de beoordeling van de wijze waarop opleidingen het onderwijs vormgeven. Bovendien zou met het vaststellen van minimale doorlooptijden voor de opleiding alsmede voor vakken afzonderlijk, de speelruimte en flexibiliteit van opleidingen aanzienlijk worden beperkt en innovatie van het onderwijs worden geremd.’

 

Gerelateerde artikelen