CBb houdt 18 maanden doorhaling accountant in stand

Een AA die bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in beroep was gegaan tegen een uitspraak van de Accountantskamer dat de accountant 18 maanden doorgehaald moest worden, heeft nul op het rekest gekregen. Het CBb acht het hoger beroep ongegrond.

De Accountantskamer had op 20 februari 2015 geoordeeld dat de AA anderhalf jaar doorgehaald moest worden in het register. Dit gebeurde na een tuchtklacht van de NBA dat het interne stelsel van kwaliteitsbeheersing van de accountantspraktijk van de AA niet aan de daaraan te stellen eisen voldeed.

In hoger beroep bestreed de AA niet de schending van de fundamentele beginselen van objectiviteit, van deskundigheid en zorgvuldigheid en van professioneel gedrag, maar wel de opgelegde maatregel van doorhaling van de inschrijving in de registers met een termijn van achttien maanden waarbinnen de accountant niet opnieuw in de registers kan worden ingeschreven. Het CBb oordeelt echter dat die maatregel passend en geboden is. Het hoger beroep is dan ook ongegrond.

Gerelateerde artikelen