Écart investeert in softwarebedrijf MINOX

Investeringsmaatschappij Écart heeft een meerderheidsbelang verkregen in softwarefabrikant MINOX.

MINOX is een leverancier van administratiepakketten en wordt veel gebruikt door accountants- en administratiekantoren. De constante kwaliteit van de software en de daarbij behorende tevredenheid van de gebruikers waren volgens Écart redenen voor de kapitaalinjectie. Daarnaast  erkent de investeringsmaatschappij de potentie en voordelen in de cloud-software van MINOX.

Cloud
MINOX lanceerde in 2014 de nieuwe generatie administratieve cloud-software. Deze software is voor de klant zowel te koop als te huur. Commercieel directeur Paul Brouwer geeft aan dat MINOX snel met uitbreidingen komt. “Binnenkort volgt een scala aan aanvullende cloud-modules, die met name interessant zijn voor onze doelgroepen, te weten accountants- en administratiekantoren.’’ Het gebruik van cloud en cloud-software heeft de laatste tijd een opmars gemaakt. Brouwer ziet deze ontwikkeling ook plaats vinden binnen zijn eigen doelgroep. “Werken in de cloud heeft bewezen, met name voor een boekhoudpakket, veel voordelen te bieden: altijd en overal beschikbaar, platformonafhankelijk (dus ook geschikt voor Apple, Google-PC, tablets en smartphones) en geen zorgen meer over versiebeheer en het maken van back-ups.”

Investering
Het nieuwe kapitaal dat beschikbaar is gekomen voor MINOX wordt gebruikt om te groeien en in te spelen op een steeds groter groeiende vraag naar administratieve cloud-software. Ook gaat het bedrijf op zoek naar nieuw personeel op de gebieden ontwikkeling en marketing. Binnen de top van het bedrijf is er al een verschuiving gaande. Huidig algemeen directeur en grootaandeelhouder Ton Janssen treedt uit zijn functie om vervolgens plaats te nemen in de raad van commissarissen.

 

Gerelateerde artikelen