Carrièrewebsite Deloitte op één na beste volgens studenten en starters

De site WerkenBijDeloitte.nl is dit jaar als tweede uit de bus gekomen in het WUA!-onderzoek naar de carrièrewebsites van tien grote werkgevers. ING herovert dit jaar de koppositie op Deloitte, dat de bank in 2014 van de troon stootte. De derde plaats is voor Capgemini. De carrièrewebsites van PwC, KPMG en EY vinden we dit jaar terug op de plaatsen 5, 6 en 7.

De respondenten, allen hoogopgeleide studenten of starters, kregen de opdracht op zoek te gaan naar een baan. Iedere respondent bezocht vijf van tien vooraf gekozen carrièrewebsites. 88% van de bezoekers van ING.jobs vindt de website de moeite waard om verder te klikken.

Op de stelling ‘Deze website is zeer nuttig als je op zoek bent naar vacatures’ behaalt ING de hoogste score. 33% van de bezoekers besluit hier het liefst te willen solliciteren. Deloitte krijgt zelfs 36% van de totale voorkeur van de bezoekers van de site, maar ziet ook maar liefst 21% van de bezoekers al afhaken na de eerste indruk.

Welke bronnen gebruiken de respondenten het liefst bij het zoeken naar een baan? Websites en het professionele netwerk worden het vaakst genoemd. 60% zoekt ook op social media; kranten en tijdschriften zijn veel minder populair. Voor het daadwerkelijke solliciteren gebruiken de meesten het liefst een online sollicitatieformulier. 11% solliciteert het liefst via LinkedIn en 8% verstuurt de sollicitatiebrief het liefst per post.

1 - WPS 

Gerelateerde artikelen