Capgemini lanceert nieuw bedrijfsonderdeel voor cybersecurity

Capgemini introduceert een cybersecurity-tak. De IT-consultant brengt alle expertise op dit gebied samen onder binnen de nieuwe bedrijfstak Global Service Line.

Wereldwijd gaan 2500 cybersecurity-experts voor het nieuwe bedrijfsonderdeel werken. Nederland levert er circa 180. Het betreft onder meer consultants, auditors, ethische hackers, architecten en R&D-specialisten. Zij gaan zich richten op organisaties die digitale transformatie op een veilige manier willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van de voordelen die SMACT-technologie (Social, Mobile, Analytics, Cloud en internet of Things) biedt.

Toenemend aantal aanvallen
Capgemini zegt in een persbericht dat cyberveiligheid tegenwoordig topprioriteit is voor bestuurders en managers. Het aantal aanvallen zou van 2013 op 2014 met 120 procent zijn gestegen. De nieuwe bedrijfstak richt zich op de beveiliging van IT-systemen, operationele technologie en ‘Internet of Things’-producten en –systemen. “We ontwikkelen een volledige portfolio van cybersecurity-diensten waarmee organisaties zich kunnen beschermen tegen cyberaanvallen en interne dreigingen tegen IT- en industriële systemen en IoT-producten,” aldus Franck Greverie, Global Head of Cybersecurity van de Capgemini Group.

Nieuwe diensten
De Global Service Line gaat zich ook focussen op de introductie van nieuwe diensten die in meerdere landen tegelijkertijd kunnen worden aangeboden, zoals Hadoop security, software-defined data center security en security-diensten voor zowel private, publieke als hybride clouds.
Tot slot kondigt Capgemini ook aan enkele nieuwe diensten uit te rollen, waaronder Application Security Testing as-a-Service en Identity- en Access Management as-a-Service.

Gerelateerde artikelen