Capgemini: bange banken houden fintech-ontwikkelingen tegen

Bedrijfscultuur is de belangrijkste hinderpaal voor innovatie, concludeert Capgemini's World Fintech Report 2017.

Innovatie in de financiële sector wordt ‘vermorzeld’ doordat de grote banken vastbesloten zijn alles bij het oude te laten, stelt een nieuw rapport van Capgemini. Volgens het World Fintech Report 2017 is het de bedrijfscultuur die innovatie afremt en tegenhoudt – 40,3% van de respondenten zegt dat de financiële sector inmiddels zo allergisch is voor risico’s (nemen)  dat deze de status quo ten koste van alles in stand wil houden uit angst voor disruptieve veranderingen.

Daarnaast spelen kostenoverwegingen een rol ( 37,3%) en de ‘verstikkende focus op business-as-usual’ die door 29,9% genoemd wordt als belangrijke factor.

“Innovatie is en blijft er een moeilijk en wezensvreemd concept,” stelt Capgemini, “omdat het niet alleen afscheid nemen van oude waarheden en gewoontes betekent, maar ook vaak weinig zekerheden over de ROI biedt.” Bijna een op de vier respondenten klaagt dan ook over gebrek aan steun vanuit het topmanagement.
___________________________________________________________________________________________________
Duizenden banen in bankwereld verdwijnen door 'fintech startups'
Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door Google Bank, Apple Bank, Facebook Bank en talloze 'fintech startups'. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Discussieer ook mee. Bent u expert, fintech-ondernemer of investeerder dan is het wellicht ook iets om betrokken te zijn bij de Dutch Fintech Awards 2017. Voor meer informatie bezoek de website www.fintech.nl 
___________________________________________________________________________________________________

capgemini.com

 

 

Gerelateerde artikelen