Bussemaker trekt accreditatie EuroPort Business School in

De EuroPort Business School (EPBS) met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam mag geen erkende diploma's meer uitreiken. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) trekt met onmiddellijke ingang de accreditatie van de eliteschool in, maakte het ministerie vrijdag bekend.

Bussemaker neemt het besluit op advies van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) omdat de opleiding van onvoldoende kwaliteit is. De NVAO stelt ook vast dat de toetsing en de eindkwalificaties onvoldoende zijn. Daarnaast zijn er ‘ substantiële tekorten’ bij de studiebegeleiding en de informatievoorziening aan studenten.

‘EPBS moet ervoor zorgen dat de huidige studenten op de hoogte worden gesteld van dit besluit en moet de huidige studenten in staat stellen hun opleiding af te ronden’, aldus het ministerie.

De EuroPort Business School, een privéschool, heeft zowel mbo- als hbo-opleidingen op het gebied van management, bedrijfskunde en internationaal bedrijfsmanagement. Ook worden er bedrijfsopleidingen gegeven, zoals Finance & Control en een leergang Controller.

EPBS gaat in hoger beroep tegen de maatregel. ‘En dat gaan wij winnen’, zegt Herman van Breda, directeur van het opleidingsinstituut. Volgens hem kan de intrekking van de accreditatie juridisch helemaal niet, om verschillende redenen. Toch ziet hij de toekomst voor de school somber in. ‘De hele instroom van nieuwe studenten wordt nu stilgelegd.’

De school ligt al langere tijd onder vuur, onder meer na een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie. Ook zouden docenten zijn omgekocht door studenten in ruil voor hogere cijfers. Door de negatieve berichten staan er nog maar zo’n vijftig tot zestig studenten ingeschreven bij de opleiding, van wie de helft internationale leerlingen. 

 

 

(ANP

Gerelateerde artikelen