Bunq lanceert Debit Mastercard in Nederland

Bunq en Mastercard kondigden gisteren de lancering van een Debit Mastercard aan als onderdeel van het nieuwe servicepakket bunq premium.

De nieuwe betaalkaart biedt klanten van bunq de voordelen van wereldwijde acceptatie, de mogelijkheid om te pinnen en online te betalen direct vanaf de bankrekening.

Met deze debitkaart, onderdeel van het pakket bunq premium, breidt de digitale bank haar service richting klanten uit. CEO Ali Niknam: “Dankzij onze onafhankelijkheid kunnen wij apps bouwen die onze gebruikers verrassen en plezieren. De bunq worldwide Mastercard completeert onze volledige onafhankelijkheid waarmee bunq het alternatief voor gebruikelijk bankieren is.”

De debitkaart wordt geaccepteerd op alle punten waar betalen met een Mastercard mogelijk is en heeft daarmee buiten Europa een hogere kaartacceptatie dan bijvoorbeeld Maestro. Vooral over de grens biedt dit de Nederlandse gebruiker dus meer betalingsmogelijkheden. De debitkaart heeft alle voordelen van een creditcard, zoals de mogelijkheid om wereldwijd services – bijvoorbeeld vliegtickets – online te betalen. Het enige verschil is, dat je geen uitgestelde betaling doet maar een betaling direct van je rekening wordt afgeschreven.

Met de internationale plannen van bunq is de keuze voor een Debit Mastercard logisch, volgens Arjan Bol, Country manager Mastercard Nederland: “Dit Mastercard product is de betaalpas die in veel Europese landen gebruikt wordt als debitcard. In Nederland wordt de betaalpas waarmee je pint typisch gebruikt voor je dagelijkse aankopen. Met een Debit Mastercard voegen we daar functionaliteiten aan toe die tegemoet komen aan de wensen van de moderne consument. Zeker ook voor klanten van bunq is de mogelijkheid om zowel te pinnen, de wereldwijde acceptatie en de mogelijkheid online te betalen direct vanaf je betaalrekening een aantrekkelijke keuze.”

Debit Mastercard wordt nu al in 41 landen uitgegeven.