B&S raakt accountant kwijt

Nog geen opvolger voor Deloitte.

Beursfonds B&S zit voorlopig zonder accountant voor het boekjaar 2023. B&S is naar eigen zeggen in gesprek met twee accountantskantoren voor de controle over het boekjaar 2023. De huidige accountant Deloitte zit daar niet bij, zo gaf president-commissaris Derk Doijer aan tijdens de vergadering op 22 mei in Luxemburg, waar B&S formeel is gevestigd.

Deloitte heeft de afgelopen drie jaar de controle verricht van het beursfonds, dat aan Euronext Amsterdam is genoteerd. Op vragen van VEB-directeur Gerben Everts werd geantwoord dat de relatie tussen B&S en Deloitte “moeizaam” was geworden, zo meldt het FD. B&S wilde niet aangeven of het beursfonds zelf, of de accountant de relatie heeft beëindigd.

Naar verwachting zal B&S deze zomer een extra aandeelhoudersvergadering organiseren, waar de voordracht van een nieuwe controlerend accountant op de agenda staat.

Groothandel B&S verkoopt onder meer producten aan winkelketens als Action en taxfree-winkels op luchthavens. Het bedrijf kwam eerder in opspraak door financiële transacties tussen oprichter Willem Blijdorp en het management.

 

[avg-advertorial slug=”accountancy-expo-2023-secure-your-business”]