Brussel keurt wijzigingen IFRS 5 en 7 en IAS 19 en 34 goed

In het Publicatieblad van de Europese Unie is de verordening gepubliceerd over de goedkeuring door de Europese Commissie van wijzigingen van International Financial Reporting Standards 5 en 7 en International Accounting Standards 19 en 34.

Op 25 september 2014 is de IASB in het kader van zijn periodieke verbeteringsproces dat erop gericht is de standaarden te stroomlijnen en te verduidelijken, overgegaan tot de publicatie van Jaarlijkse verbeteringen in International Financial Reporting Standards cyclus 2012-2014. Doel van de jaarlijkse verbeteringen is niet-dringende, maar noodzakelijke kwesties te behandelen die door de IASB tijdens de projectcyclus zijn besproken op het gebied van inconsistenties in de International Financial Reporting Standards (IFRS) en International Accounting Standards (IAS) of onduidelijke formuleringen.

De wijzigingen in IFRS 7 brengen met zich mee dat IFRS 1 moet worden gewijzigd teneinde de samenhang tussen de internationale standaarden voor financiële verslaggeving te waarborgen. Overleg met de European Financial Reporting Advisory Group heeft bevestigd dat de wijzigingen in IFRS 5 en 7 en in IAS 19 en 34 beantwoorden aan de in artikel 3, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1606/2002 vervatte technische goedkeuringscriteria. Verordening (EG) nr. 1126/2008 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd. De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Regelgevend Comité voor financiële verslaglegging.

• Verordening 2015/2343

Gerelateerde artikelen