Brussel keurt wijzigingen IFRS 10 en 12 en IAS 29 goed

Vandaag is in het Publicatieblad van de Europese Unie de verordening gepubliceerd waarin wijzigingen van IFRS 10 en 12 en IAS 29 worden goedgekeurd.

Op 18 december 2014 heeft de International Accounting Standards Board (IASB) wijzigingen in International Financial Reporting Standard (IFRS) 10 ‘Geconsolideerde jaarrekening’ en IFRS 12 ‘Informatieverschaffing over belangen in andere entiteiten’ en in International Accounting Standard (IAS) 28 ‘Investeringen in geassocieerde deelnemingen en joint ventures’ gepubliceerd met als titel ‘Beleggingsentiteiten: toepassing van de uitzondering op de consolidatie’. Met de wijzigingen wordt beoogd meer duidelijkheid te scheppen ten aanzien van de vereisten inzake administratieve verwerking die op beleggingsentiteiten betrekking hebben.

De wijzigingen in IFRS 10 bevatten een aantal verwijzingen naar IFRS 9 die momenteel niet kunnen worden toegepast omdat IFRS 9 nog niet is goedgekeurd door de Unie. Daarom dient elke in de bijlage bij deze verordening voorkomende verwijzing naar IFRS 9 te worden gelezen als een verwijzing naar IAS 39 ‘Financiële instrumenten: opname en waardering’.

Overleg met de European Financial Reporting Advisory Group heeft bevestigd dat de wijzigingen in IFRS 10 en 12 en in IAS 28 beantwoorden aan de in artikel 3, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1606/2002 vervatte goedkeuringscriteria.

• EU-verordening 2016/1703

Gerelateerde artikelen