Britse toezichthouder stopt onderzoek naar boekhoudpraktijken Quindell

De Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) zet het onderzoek naar de boekhoudpraktijken van verzekeringsclaims processor Quindell stop om plaats te maken voor een apart strafrechtelijk onderzoek door het Serious Fraud Office.

Dat maakte de FCA vandaag in een korte mededeling bekend. Het SFO startte eerder deze maand het onderzoek naar de boekhouding van Quindell.

Quindell wordt de laatste tijd geteisterd door meerdere onderzoeken nadat de New Yorkse short seller Gotham City Research een rapport publiceerde met beschuldigingen over financiële malversaties. Het aandeel Quindell ging daardoor binnen één dag met 39 procent onderuit. In september won Quindell een Britse rechtszaak tegen Gotham, maar sindsdien worden de boekhoudpraktijken tegen het licht gehouden door FCA, SFO en de Financial Reporting Council (FRC).

De FRC meldde eerder deze maand dat het onderzoek naar de jaarrekeningen van Quindell uit 2011 en 2012 werd gesloten, nadat het bedrijf fouten had gecorrigeerd en de grondslagen voor financiële verslaggeving had gewijzigd. Wel zet de waakhond het onderzoek naar twee individuen voort alsmede naar twee accountants van het bedrijf. Quindell’s accountant voor de boekjaren 2011 en 2012 was RSM Tenon Audit Ltd, die werd overgenomen door Baker Tilly in 2013. KPMG nam als accountant de boekencontrole over in oktober 2013. De FRC is nog steeds bezig met een onderzoek naar Quindell’s boekhouding in 2013 en 2014.

Maandag benoemde Quindell een nieuwe CEO. De vorige CEO was in mei van dit jaar vertrokken. De nieuwe CEO Indro Mukerjee, die tevens non-executive voorzitter van technologiebedrijf FlexEnable is, begint volgende maand aan de klus, zo meldt persbureau Bloomberg.

Gerelateerde artikelen