Britse toezichthouder onderzoekt lek in zaak PwC-Connaught

De Financial Reporting Council (FRC), de Britse toezichthouder op de accountancybranche, gaat intern onderzoek doen nadat één van zijn leden een vertrouwelijk vonnis over PwC naar de media heeft gelekt.

Eind vorig week kwam naar buiten dat de FRC wil dat PwC een boete van £6 miljoen moet betalen vanwege een ondeugdelijke accountantscontrole in 2009 van de inmiddels failliete firma Connaught. De financiële waakhond wil verder dat voormalig PwC-partner Stephen Harrison, destijds verantwoordelijk voor de audit, een boete krijgt van £200.000.

FRC-lid Stephen Wooler bevestigde aan een redacteur van The Times dat de toezichthouder PwC op de vingers wil tikken voor de ondeugdelijke accountantscontrole bij  Connaught. Maar dat had hij nooit mogen doen, aangezien het hier ging om (nog) vertrouwelijke informatie.

Een woordvoerder van de FRC zegt dat schendingen van vertrouwelijkheid serieus genomen worden en dat deze zaak grondig onderzocht wordt. PwC neemt deze zaak ook hoog op en verwelkomt het onderzoek.

Gerelateerde artikelen