Britse MKB-accountants kunnen technologie niet bijhouden

85 procent zegt niet voorbereid te zijn op uitdagingen van de tech.

85 procent van de MKB-accountants in Groot-Brittannië is niet voorbereid op de technologische uitdagingen die de accountancy te wachten staat. Het gaat vooral om cyberbeveiligingsproblemen, wetswijzigingen, automatisering, netto nul en breder gebruik van offshore boekhoudbronnen.

Dit komt naar voren uit een recente ledenenquête van het Institute of Financial Accountants (IFA), de Britse beroepsorganisatie voor MKB-accountants. Slechts vijftien procent van de accountants geeft aan volledig voorbereid te zijn op de technologische uitdagingen. Driekwart heeft zich een beetje voorbereid en elf procent totaal niet.

De ondervraagde accountants zijn zich bewust van de impact van de technologie op hun vak. Vooral AI wordt genoemd als de verandering die de grootste impact op de sector zal hebben. Accountants verwachten dat AI bruikbaar is het verwerken van gegevens, analyse en communicatie.

De IFA stelt dat de bevindingen de noodzaak benadrukken voor accountants om bij te scholing en meer kennis van technologie te verkrijgen. Het verzuimen van deze inhaalslag is het grootste risico voor de sector, aldus de IFA.

Techsector wint aan belang. Waar moet de accountant op letten?

Gerelateerde artikelen