Britse Government G-Cloud sluit voor meer dan £750 miljoen contracten af

De (semi)publieke sector in het VK kan ‘commodity’ cloud-diensten simpel inkopen via de UK Government G-Cloud. Met de laatste orders, met waarden variërend van 1 penny tot 800.000 pond, werd via de G-Cloud al voor meer dan een miljard euro aan cloud-diensten aan de publieke sector gecontracteerd.
De UK Government G-Cloud is  een initiatief van de Britse centrale overheid, dat het (semi)overheidsinstellingen gemakkelijk wil maken om ‘vertrouwd’ ICT-diensten in te kopen, die voldoen aan alle UK-overheidsstandaarden.
De G-cloud heeft een aantal raamovereenkomsten met cloud-leveranciers afgesloten, waardoor het mogelijk wordt diensten af te nemen zonder daarvoor ingewikkelde aanbestedingen te organiseren. Via een on-line ‘winkel’, de Digital Marketplace kunnen de publieke instellingen zoeken naar diensten die passen bij hun specifieke vraag.
 
De G-Cloud startte in maart 2012, en er zijn nu al voor meer dan een miljard euro contracten afgesloten. In augustus alleen al voor £36m. 51% van de contracten wordt gesloten met kleine lokale ICT-dienstverleners. 77% van de contracten zijn van de centrale overheid, de rest van lagere overheden en semipublieke instellingen.
Het grootste contract in die maand werd gesloten tussen de NHS North of England Commissioning Support Unit, die administratieve cloud-diensten gaat leveren aan de NHS North Yorkshire and Humber Commissioning Support Unit, ter waarde van £803,125. Amazon Web Services nam de kleinste opdracht van de maand aan – diensten ter waarde van 1 penny, geleverd aan het Cabinet Office.
 
Gerelateerde artikelen