Britse C-suite levert dit jaar salaris in, constateert PwC

Steeds meer FTSE 100 companies hebben de inkomens van hun executive directors bevroren, en 98% beperkt bonussen (in bepaalde omstandigheden).
Bonussen aan CEO’s van de FTSE 100 vertonen na drie jaren gedaald te zijn in 2015 weer een lichte stijging van 3%, zo analyseert PricewaterhouseCoopers. De vaste inkomens gaan met 0.7% omhoog, dus eigenlijk achteruit, als je de inflatie van 1,5% meerekent.
Bijna de helft van de chief executives in het VK krijgt dit jaar helemaal geen verhoging. Desalniettemin verdient de gemiddelde C-suite bewoner in Groot Brittannië dit jaar in totaal £3.5 miljoen.
 
Een van de redenen die voor deze beperkingen gegeven wordt is dat de targets die executives meekrijgen steeds moeilijker te behalen zijn – de bonussen die voor prestaties in 2014 ontvangen werden bedroegen gemiddeld slechts 47% van het afgesproken maximum.  
 
De meeste ondernemingen hebben inmiddels  ‘best practice’ beloningssystematieken voor hun directieleden ingevoerd, PwC rapporteert dat 98% ook maatregelen genomen heeft om bonussen en andere lange-termijn incentives te beperken en bij minder presteren  terug opeisbaar te maken.
Meer details over belonen van Britse chief executives leest u via theguardian.com/
Gerelateerde artikelen