Accountants UK bereiken grens van adviesvermogen

Een groeiende vraag van klanten naar persoonlijk financieel advies brengt Britse accountants aan de rand van hun professionele expertise, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Bower Private Clients. De verwachting is dat ze in de toekomst vaker moeten samenwerken met financieel adviseurs.

Het onderzoek laat zien dat 36% van de accountants het afgelopen jaar de vraag om persoonlijk financieel advies hebben zien toenemen. Klanten hebben vooral behoefte aan advies op het terrein van successieplanning.

Het resultaat hiervan is dat 31% van de accountants aangeeft zich zorgen te maken of het advies dat ze de klanten geven eigenlijk wel adequaat is, of dat hun expertise tekortschiet. Bijna de helft van de respondenten (45%) zegt te verwachten dat hun samenwerking met onafhankelijke financiële adviseurs de komende twee jaar zal toenemen ten gevolgde van gewijzigde pensioenregelgeving. Er wordt vooral een toenemende adviesvraag verwacht over successieplanning (72%) gevolgd door vastgoedtransacties (59%).

De meest populaire aanvragen voor financieel advies door accountants zijn pensioenadvies (78%), inkomsten- en vermogensbelasting (61%), erfbelasting (60%) en het beheer van een financiële meevaller (40%).

 

(ICAEW)

Gerelateerde artikelen