Boete incassobureau voor innen vage nota’s 

Incassobureau Credit Invest, beter bekend onder de naam De Nederlandse Incassocentrale, heeft een boete gekregen van in totaal 375.000 euro omdat het consumenten onder druk zette om ongeldige rekeningen te betalen.

De direct leidinggevende kreeg een boete van 40.000 euro, zo maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. Het bedrijf heeft inmiddels bezwaar aangetekend.

Het incassobureau, waar ook Credit Pay, MKBusiness en Stichting Derdengelden Incasso Service onder vallen, eiste dat consumenten rekeningen betaalden voor niet-geldige overeenkomsten, zonder dat ook informatie over de rekening werd verstrekt. Het ging vaak om ongewenste abonnementen, zoals op kortingsdiensten. Het incassobureau dreigde met gerechtelijke procedures en hoge incasso- en proceskosten.

Incassobureau Intrum Justitia kreeg een tik op de vingers. Als Intrum Justitia zich niet aan de afspraken houdt over verbeteringen, kan het alsnog een boete krijgen. De ACM deed onderzoek na klachten van consumenten.

(ANP)