Boekhouden via uw smartphone

Slim samenwerken met de klant? Dat kan ook via uw smartphone.

Accountants en hun klanten werken steeds vaker samen in de cloud. Zo hebben 20.000 van de 57.000 gebruikers van het factuur- en boekhoudprogramma SnelStart hun administraties al in de cloud geplaatst. Daar komen per maand zo'n 2.500 administraties bij.

Ook wordt de online functionaliteit van SnelStart steeds verder uitgebreid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om facturen te maken op een smartphone en tablet, en om met een dashboard inzicht te krijgen in de cijfers.

Kantoren die inspringen op deze ontwikkelingen geven wat ons betreft het voorbeeld van hoe je techniek kunt inzetten om meer waarde toe te voegen voor de klanten. Echter, de transitie naar de cloud is niet voor elk kantoor vanzelfsprekend. Daarom lanceerde SnelStart in april een nieuw samenwerkingsmodel: SamenOp.

Bij dit model wordt het kantoor uitgelegd op welke wijze er online kan worden samengewerkt met de klant. Dat gaat heel makkelijk. Een kantoor kan een klant eenvoudig via SnelStart aanmelden. Vervolgens krijgt de klant de beschikking over een online dashboard, kan hij online onbeperkt factureren en is er de mogelijkheid om bonnetjes of bijvoorbeeld inkoopfacturen via de smartphone te fotograferen en in de administratie toe te voegen.

SamenOp maakt het accountants mogelijk om hun verdienmodel te optimaliseren, en zorgt er voor dat de klanten zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn met hun administratie. Zo zijn accountant én klant voorbereid op de toekomst.

Deze partnerbijdrage is geschreven door SnelStart. SnelStart is een van de exposanten op de Accountancy Expo 2017.