Blockchain kan herverzekeraars $5 miljard kosten besparen

Ook de herverzekeringsmarkt zal veel baat hebben bij de blockchain-technologie, verwacht PwC.
Een nieuw rapport van PwC wijst op het enorme potentieel van de nieuwe technologie voor de herverzekeringssector, waar zo enorm veel gegevens  heen en weer stromen tussen cliënten, brokers, verzekeraars en ondersteunende diensten.
 
De toekomstzieners van PwC schatten dat alleen al bij het versimpelen van reconciliatieprocessen en het meermalen invoeren van dezelfde data er tussen de 5 en 10 miljard dollar per jaar bespaard kan worden.
Met blockchain-systemen kunnen ook de verificatieprocessen versneld en vereenvoudigd worden. Allerlei risico’s worden verkleind of weggenomen, bijvoorbeeld rond het foutief overtypen van cijfercombinaties.
De grootste voordelen zijn te behalen bij
  • De verwerking van gegevens –  minder duplicatie van data en overtypen daarvan
  • Nieuwe markten – PwC denkt dat herverzekeraars hun clientèle zullen verbreden
  • Transparentie – als alles op de gedistribueerde grootboeken vaststaat kunnen herverzekeraars hun actuariële risico’s beter inschatten.
PwC heeft een aantal proof-of-concept applicaties gebouwd  voor de (her)verzekeringssector, die aantonen., niet alleen dat de technologie werkt, maar dat deze ook oplossingen biedt voor een aantal belangrijke administratieve en actuariële risico’s in verzekeraarsland.
 
Gerelateerde artikelen