Big Brother is alive and kicking

China gaat van elke burger ‘sociale kredietwaardigheid’ bijhouden.
China is aan het experimenteren met een ‘social credit’ systeem, waarin de sociale betrouwbaarheid van alle burgers wordt bijgehouden, op basis van een flink aantal sociale en financiële criteria. Onder de sociale factoren vallen zaken als opleiding, functie, koopgedrag, krediethistorie, rijbewijspunten, en de ‘sociale interacties’ van de burger. Kortom, de dingen die Facebook, Linkedin en Google ook al van ons burgers weten.
 
Exacte details van het uiteindelijke systeem (dat mede ontwikkeld schijnt te worden door Sesame Credit) zijn nog niet bekend, maar het idee is om in 2020 een ‘nationale database’ operationeel te hebben.
 
 
 ___________________________________________________________________________________________________
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in.
___________________________________________________________________________________________________
Gerelateerde artikelen