Bestuurswisseling de Jong & Laan accountants

Op 1 juli 2019 is er een bestuurswisseling bij de Jong & Laan accountants belastingadviseurs.

Twee van de drie huidige bestuurders, Johan Evers en Arnold van Leeuwen, dragen na 17,5 jaar hun taken over. Marco Lokhorst en Horst in ’t Veld nemen samen met huidige bestuurder Roland Ogink de dagelijkse leiding van het accountantskantoor over. De aandeelhouders hebben het nieuwe bestuur met veel vertrouwen en enthousiasme benoemd voor een periode van 5 jaar.

Algemeen directeur Johan Evers neemt op 1 juli a.s. afscheid van zijn positie als boegbeeld van de organisatie én als aandeelhouder. Directeur Arnold van Leeuwen neemt iets meer tijd voor de overdracht. Hij stopt per 31 december 2019 als bestuurder en aandeelhouder. Beiden bezinnen zich op het vervolg van hun carrière.

Totaal getransformeerd
Johan Evers: “Als ik terugkijk naar mijn bestuursperiode, zijn we van een traditioneel accountantskantoor naar een innovatieve allround dienstverlener voor ondernemers gegroeid. Dat kon alleen omdat we non-stop aan de organisatie hebben gebouwd. We hebben enorm geïnvesteerd in onze mensen en zijn digitaal getransformeerd. Dit blijft in de toekomst net zo hard doorgaan. Ons vak, de regelgeving eromheen en de markt waarin we ons begeven, ontwikkelen razendsnel. En er zijn nog zo veel kansen! Met Marco, Horst en Roland presenteren we drie frisse, kundige bestuurders uit eigen gelederen die met alle support van de aandeelhouders een nieuwe periode van leiderschap aangaan. Daar ben ik enorm trots op.”

Nieuwe leiders
Marco Lokhorst (53 jaar) wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Jong & Laan. Hij is aandeelhouder bij de Jong & Laan en verantwoordelijk voor de vestigingen Dronten en Harderwijk. Horst in ’t Veld (51 jaar) wordt lid van het dagelijks bestuur en is ook aandeelhouder bij de Jong & Laan, net als Roland Ogink (43 jaar). Horst is verantwoordelijk voor de vestigingen Raalte en Tubbergen.

Aankomend voorzitter Marco Lokhorst stelt in de nieuwe bestuursperiode de verbinding met de klanten en de medewerkers centraal: “Dit is een prachtig moment om als bestuurder te starten. De Jong & Laan is een gezonde, krachtige organisatie met een jaloersmakend hoge medewerkerstevredenheid. Ik realiseer me heel goed dat het huidige bestuur ons daarin een enorme voorsprong heeft gegeven. We lopen voorop met data-analyse en IT  en onze mensen barsten van de ideeën. Als wij onze klanten en onze mensen met behulp van de nieuwste technologieën samen vooruit laten kijken, gaan we totaal nieuwe mogelijkheden tegemoet. Horst en Roland voelen ook de potentie. We hebben er zin in!”