Besluit over overgangsregeling ombouw bestelauto’s gepubliceerd

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft de besluiten Belasting van personenauto’s en motorrijwielen en Motorrijtuigenbelasting van 17 december 2014 aangepast. Die besluiten hebben betrekking op strengere eisen die gesteld worden aan bestelauto’s met bovenbouwvermelding '(opleg)trekker' of 'voor verwisselbare opbouw'/’afneembare bovenbouw’. Er wordt nu een overgangsmaatregel getroffen voor bestelauto’s waarvoor de opdracht tot ombouw op 17 december 2014 al was gegeven.

Artikel I, onderdeel B, voegt een nieuwe alinea toe aan onderdeel 2.2.4.2. Dit is een overgangsregeling voor bestelauto’s met bovenbouwvermelding ‘(opleg)trekker’ of ‘voor verwisselbare opbouw’/’afneembare bovenbouw’. Dit onderdeel is op 17 december 2014 bij besluit gewijzigd waardoor er strengere eisen worden gesteld om in aanmerking te komen voor de goedkeuring. Hierbij is echter geen rekening gehouden met motorrijtuigen waarvoor de opdracht tot ombouw al was gegeven. De overgangsregeling voorziet hierin.

Artikel II, onderdeel B, voegt een nieuwe alinea toe aan onderdeel 2.2.4.2. De oorspronkelijke overgangsregeling zoals deze is opgenomen in het besluit van 17 december 2014, BLKB2014/2068M, geldt enkel voor motorrijtuigen die de dag voorafgaand aan de publicatie van dat besluit aan de voorwaarden voldoen. Deze overgangsregeling wordt uitgebreid naar de groep belastingplichtigen die in aanmerking komen voor de overgangsregeling van artikel I, onderdeel B.

Artikel III regelt de datum van inwerkingtreding van de onderhavige wijzigingen. Artikel I, onderdeel B werkt terug tot en met de datum van inwerkingtreding (30 december 2014) van het besluit van 17 december 2014, BLKB2014/2067M. Motorrijtuigen die na deze datum te naam zijn gesteld kunnen alsnog een beroep doen op de overgangsregeling. Dit besluit is na de inwerkingtreding terstond uitgewerkt en bevat daarom geen vervalbepaling.

Gerelateerde artikelen