Beleidsbesluit belastingen op milieugrondslag zuiveringsslib gepubliceerd

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft een besluit gepubliceerd waarin een goedkeuring is opgenomen om, vooruitlopend op wetgeving, met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015 een vrijstelling van afvalstoffenbelasting toe te passen voor zuiveringsslib dat wordt afgegeven ter verbranding.

Wiebes keurt goed dat met betrekking tot zuiveringsslib dat aan een afvalverbrandingsinrichting is afgegeven teneinde aldaar te worden verbrand, heffing van afvalstoffenbelasting achterwege blijft. Voor zover de afvalstoffenbelasting al is voldaan, wordt zij op verzoek ambtshalve teruggegeven.

Voor deze goedkeuring geldt de volgende voorwaarde: Uit de administratie van de belastingplichtige moet blijken welke hoeveelheid afvalstoffen die in het tijdvak van aangifte ter verwijdering aan de inrichting is afgegeven, bestaat uit zuiveringsslib dat bestemd is binnen de inrichting verbrand te worden. De verbranding moet uiterlijk drie jaar na de afgifte aan de inrichting hebben plaatsgevonden.

• BLKB 2016-208M
 

Gerelateerde artikelen