Belastingdienst: Zeer vermogende personen krijgen individuele klantbehandeling

De Belastingdienst heeft een Programma ZVP (zeer vermogende personen) in het leven geroepen. In dit programma krijgen zeer vermogende personen een vorm van ‘individuele klantbehandeling,’ zo laat de fiscus weten. De Belastingdienst kende de zeer vermogende personen nog niet als aparte doelgroep. In de loop van 2016 beslist de fiscus over de invulling van het programma naar de toekomst.

In het Programma ZVP komen integraal alle belastingen aan de orde over zaken als inkomen, vermogen, winst, schenken, erven, bedrijfsoverdracht, private equity, vermogensrendement, ANBI, natuurschoonwet en estate planning.
 
‘Het  Team ZVP bevat  medewerkers die zijn gespecialiseerd in deze onderwerpen. De specialisatie en  integrale benadering zorgen voor effectiever en slimmer toezicht. Dit team ontwikkelt de gewenste vorm van toezicht voor de zeer vermogenden. Zeer vermogende personen krijgen een vorm van individuele klantbehandeling. Dat betekent dat de Belastingdienst werkt vanuit een gestructureerd beeld over de financiële positie van de zeer vermogende persoon. In die werkwijze vindt de uitvoering van de verschillende belastingwetten op een geïntegreerde wijze plaats,’ aldus de Belastingdienst.

Volgens de Belastingdienst hebben zeer vermogenden vaak ingewikkelder fiscale zaken dan andere burgers. ‘Door de specialisatie krijgen zeer vermogende personen nog betere gesprekspartners bij de Belastingdienst. Hierdoor hoeven minder personen bij het overleg te worden betrokken en kunnen de adviseurs eenvoudiger zaken kunnen doen met de Belastingdienst dan voorheen. Bij de behandeling staat voorop dat welwillende zeer vermogenden er gemak van hebben, minder goedwillenden juist last.’

Gerelateerde artikelen