Belastingdienst opent centraal Coördinatiepunt vermissingen

Achterblijvers van vermiste personen worden bij belasting- en toeslagvragen geholpen door een centraal aanspreekpunt. Dat hebben Belastingdienst en Slachtofferhulp Nederland vastgelegd in een Protocol vermiste personen. Met dat aanspreekpunt waarborgt de Belastingdienst dat achterblijvers van vermiste personen correct worden benaderd en geholpen.

Bij vermissing van personen is vaak sprake van bijzondere omstandigheden. Achterblijvers, dikwijls familieleden, lopen vaak tegen problemen op bij het regelen van allerlei juridische en praktische zaken van de vermiste persoon. Daarbij gaat het niet alleen om bankzaken of verzekerings- en uitkeringskwesties, maar ook om de belasting- en toeslagzaken van de vermiste persoon.

In het protocol is vastgelegd dat de Belastingdienst intern een centraal Coördinatiepunt vermissingen opent in Den Haag. Binnen dit Coördinatiepunt wordt de expertise opgebouwd over hoe te handelen bij een vermissing.
Indien een achterblijver zich meldt bij de Belastingdienst en er doen zich problemen voor door de vermissing verwijst de medewerker de achterblijver door naar het Coördinatiepunt Vermissing in Den Haag. Zo borgt de Belastingdienst dat achterblijvers van vermiste personen correct worden benaderd en worden geholpen.

Gerelateerde artikelen