Belastingdienst moet schadevergoeding betalen vanwege niet verstrekken VAR-winst

De Belastingdienst moet een vrouw die als zelfstandige PGB-werkzaamheden in de zorg verrichtte, een schadevergoeding betalen van 5.000 euro vanwege het onterecht niet verstrekken van een VAR-winst uit onderneming.

Dat heeft Rechtbank Den Haag eerder dit jaar geoordeeld, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde uitspraak. Volgens de rechtbank is in dit geval het niet verstrekken van een VAR-winst uit onderneming voor PGB-werkzaamheden in de zorg, terwijl daarom is verzocht, een onrechtmatige daad.

Aannemelijk is dat eiseres schade heeft geleden omdat zij haar werkzaamheden bij het ontbreken van de VAR-winst niet kon voortzetten. Er is causaal verband tussen het niet geven van een VAR-winst en het niet verkrijgen van de PGB-werkzaamheden. De inspecteur van de Belastingdienst/Coördinatiepunt VAR is veroordeeld tot vergoeding van hierdoor geleden schade.

• ECLI:NL:RBDHA:2015:11275

  

Update over Arbeidsrecht in 1 dag
Adviseert u als accountant uw klanten regelmatig op het gebied van arbeidsrecht? Bent u continu op zoek naar de juiste inzichten en tips om hen te wijzen op de risico’s en mogelijkheden? Dan is kennis over actuele ontwikkelingen in arbeidsrecht onmisbaar. Volg de eendaagse cursus Actualiteiten Arbeidsrecht en breng direct uw praktijk op een hoger niveau. Meld u direct aan.


 

Gerelateerde artikelen