Belastingdienst komt met hulpmiddel ‘Wel of geen VAR aanvragen’

Op de website van de Belastingdienst is voor zelfstandigen die twijfelen of ze een nieuwe Verklaring arbeidsrelatie (VAR) moeten aanvragen het hulpmiddel 'Wel of geen VAR aanvragen' geplaatst.

In de loop van 2016 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen. Daarom gaat een aantal zaken anders. VAR’s voor 2014 en 2015 blijven ook in 2016 geldig. Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. De streefdatum hiervoor is 1 april 2016. Zelfstandigen kunnen de VAR voor 2014 of 2015 dus ook in 2016 blijven gebruiken, zolang ze hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijven doen.

Belastingdienst: ‘Gaat u in 2015 of 2016 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden? Of gaat u andere werkzaamheden uitvoeren dan de huidige werkzaamheden? Of u hebt nog geen VAR, maar u hebt er wel een nodig? Dan vraagt u hiervoor een nieuwe VAR aan. Deze VAR is geldig tot de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. Als u twijfelt of u een nieuwe VAR moet aanvragen, gebruik dan het hulpmiddel Wel of geen VAR aanvragen.’

• Wel of geen Verklaring arbeidsrelatie aanvragen

 

 

Update Loonheffing en Werkkostenregeling in één dag
Bent u op zoek naar tips en actualiteiten op het gebied van loonheffingen en werkkostenregeling? Volg dan de eendaagse cursus Actualiteiten Loonheffing & Werkkostenregeling. Ontvang talloze tips en voorkom direct onnodige risico’s en torenhoge naheffingen. Meld u nu aan.

 

    

Gerelateerde artikelen