‘Belangstelling voor vacatures Belastingdienst is groot’

De belangstelling voor de vacatures die openstaan bij de Belastingdienst is groot. Er zijn gemiddeld 132 sollicitanten per positie.

Dit schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van het wervingsplan van de Belastingdienst,de  plan van aanpak en komende wervingsacties.

Wiebes laat weten dat de eerste medewerkers inmiddels zijn benoemd en instromen. Voor 306 nieuwe medewerkers staan op dit moment vacatures open of worden binnen twee weken vacatures opengesteld. Een groot aantal van deze vacatures staat alleen open voor kandidaten binnen de Rijksoverheid en zijn daarmee enkel zichtbaar via de interne Rijksoverheid-kanalen. De belangstelling voor de vacatures die openstaan is groot, gemiddeld 132 sollicitanten per positie.

Van de 1268 te werven nieuwe medewerkers staat 1024 reeds op de begroting van de Belastingdienst gereserveerd. De resterende 244 medewerkers kunnen vanuit de aanvullende post worden aangevraagd. Dit loopt via de reguliere IA-aanvraag.

In 2016 was de wervings- en selectiecapaciteit van de Belastingdienst al hoog. In dat jaar heeft de Belastingdienst ruim 1.000 externe nieuwe medewerkers aangetrokken. In 2017 ligt de lat, met 1268 posities, nog iets hoger. De verwachting is dat ook de komende jaren fors geworven zal worden.

Gerelateerde artikelen