Be the Disruptor, not the Disrupted

Ook de 2015 Compliance Risk Study van Accenture raadt financials aan, zelf te zorgen voor disruptie in plaats van lijdzaam af te wachten.

Nieuw onderzoek van Accenture  bevestigt het beeld, dat compliance officers een sleutelrol zullen spelen in de bank- en verzekeringssector en andere vormen van financiële dienstverlening. Wel is meer bewustzijn nodig van de voortdurende evolutie van hun ecosysteem, willen zij relevant blijven voor de uiteindelijke beslissers.

 

De 2015 Compliance Risk Survey ondervroeg compliance leiders in Amerika, Europa en de Asia-Pacific regio naar hun plaats en statuur in de organisatie. Hoe denken zij deze positie te behouden en versterken? Hoe denken zij duurzaam de toegevoegde waarde van compliance-denken aan te kunnen tonen? 
 
Het rapport concludeert dat compliance officers hun ‘seat at the table’ als belangrijke control-functie vooralsnog hebben weten te behouden.
 
Wel zullen ontwikkelingen als veranderende klantwensen en – gedrag, nieuwe technologieën en nieuwe kanalen/nieuwe spelers de compliance-functie dwingen dynamisch te blijven en niet te verstarren. Partnering en sharing van services en kennis is noodzakelijk. Als ethische waakhond monitort de functie de three lines of defense (front office, compliance en internal audit). 
 
Ook vanuit compliancy moet vooruit gedacht worden, wil men strategische waarde behouden.
Vandaar het advies in de titel van het rapport: Be the disruptor, not the disrupted!
 
Gerelateerde artikelen