BDO wordt nieuwe accountant Twenterand

BDO wordt voor de periode 2016 tot en met 2019 de nieuwe accountant van de gemeente Twenterand. BDO is de opvolger van Deloitte.

Twenterand hield eind 2015 een aanbesteding voor de nieuwe accountantscontrole. Drie accountantskantoren schreven daarop in. ‘Op basis van de uitgebrachte offertes en de gegeven presentaties komt het accountantskantoor BDO Audit & Assurance als beste naar voren’, zo schrijft het college van B&W.

De regionale krant Tubantia meldt trouwens dat het college van B&W niet in gesprek wil met de huidige accountant Deloitte. Het accountantskantoor zou willen praten over ‘de huidige situatie en uitdagingen en mogelijke acties voor 2016’. Een dreigend knelpunt rond de verantwoording en controle van de decentralisaties in 2015 zou daarvoor de aanleiding zijn. Daarbij gaat het om de facturering van zorgaanbieders en de SVB. Volgens B&W lost een gesprek met de accountant dat knelpunt niet op. Een gesprek met Deloitte over het jaar 2016 zou ook niet nodig zijn, omdat Twenterand dan al met BDO in zee is gegaan.

Gerelateerde artikelen